Saturday, May 8, 2010

Luahan rasa

hello all...hmm what did i want to story to you today...
rasenyer pasal express feeling...how are we gonna express our feeling or let go of of our feeling...maksudnya ssorg yg boleh kita ceritakn sumenyer...
tak kish la pasal keburukan or kebaikan yg kita buat....
bestnyer aku tgk org ade tmpt luahan...
especially human being of course...not an animal or a thing..
cause they dont know how are we feeling right..
but if we talk to human they know..because human have feeling...
bila kita dh cerita kt seseorang bru lah hati kita lega ckit...
tak kira la pasal ape2 pon...
and bestnyer kalau ade org bleh trime kita seadanya kita...
tak kish kita cmne pun...
tapi maybe aku belum jumpa lagi orang yang boleh trima aku seadanya...
huhu..lambat ag rasenyer tunggulah lg 6-8 tahun ag atau lg 10 thun...

blog je lah tempat curahan hati yang aku ada
selain drpd kwn2..
tp smpi bile kwn2 nk dgr cerita kita yg ntah ape2 tu kn
dieorg pun kdg2 nk boring
naik meluat, naik menyampah dgr tp,
sbb dieorg tak nk lukakan perasaan kita so
dieorg gagahkn jua dgr ape yg kita cerita...terpakse kalau tak nnti ape plak...
tu la pasal..aduyai...aku tau sbb ape...sbb bile aku perlukan seseorang untuk
ceritakan masalah aku kadang2 aku telefon la dieorng tp ade dieorang angkt...
tak angkt..aku nk msg kang kata menyibuk plak...
mesti dieorg ade byk ag keje selain nk dgr ape yug kita nk ckp...
kdg2 aku rasa bersalah juga sbb asyik dok cerita kt dieorang je..
padahal dieorg dh dok meluat nk dgr ag...
atau aku je yg berfikiran negatif...
ye la aku kn suka berfikiran negatif padahal dieorg ok je...
tp kn kalau dieorg angkt kite pun cerita la masalah kt dieorg..
tp dierg cm nk tak nk je dgr..so tu petandanya malas nk dgr la betul tak?
ok katakan la aku berfikiran positif cm aku yg dlu...
tp dieorang tipu aku..so semenjak tu aku tukar persepsi aku..
smpi skrg aku tak bape nk caya sgt ape org ckp
mesti aku akn berfikiran negatif...
tp tak semua perkara aku berfikiran negatif...
kdg2 aku berfikiran posotif juga cthnyer..
time exam aku mesti la berfikiran positif aku bleh lakukan..
ada sstgh perkara yg membuatkn aku berfikiran negatif...
bukan lah semua perkara..

4 comments:

  1. hanna..nape ni??aku penah ke xdgr prob ko??
    kdang2 aku yg tnye kn...hanna...mayb certain2 thing yg ximportant xpyh la cite...ko juz lupe kn je..aku igt lg ade org penah ckp kat aku "ko sume bende nk cite kat org?" pastu org tu wat citer lain psl ape yg aku cite tu..
    so ko kne la pnadai2 n waspada ea..tp ngn aku ko bleh je cite ape2 k..aku xkisah..hehe..=)

    ReplyDelete
  2. hmm takde la bkn kau..org len...hmm aku bkn nk cer sume...just sedikit kesedihan kt dlm hati aku..slh ke?

    ReplyDelete
  3. xslh hanna...ko cite jela kat aku...aku sudi dgr..tp aku xjnji aku leh tolg ko selesaikn masalh or kesdihan ko tu,....

    ReplyDelete
  4. ok thks...tp kdg2 aku sndri pun segan nk cer kt kau...tu pasal aku pendam je..huhu...takde la asyik cer kang..ape plak..huhu

    ReplyDelete

why don't you leave a comment for me? i love to hear from you..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...