Monday, March 29, 2010

Hana Yori Dango


cer die best gilew dr hana kimi...pasal kumpulan F4 yg mengetuai sekolah...kalo ade org cri pasal ckit jew abis la kne belasah dgn ketua kumpulan F4 tuh...one day ade pmpuan nieh cri pasal dgn kumpulan tuh...pmpuan nie berani tak putus asa pon..walaupon kne pulau dgn sume student kt skola tuh..stu arini die tumbuk ketua kumpulan tuh...hahhha..semnjk tuh ketua kumpulan tuh ske kt die...die tak ske kt ketua tuh mule2 sbb asyik blasah org jew...die ske kt sowang ag ahli kumpulan F4, sbb slalu tolong die time die ssah...tp malangnyer laki yg die ske tuh..ske kt org len..nk dipendekkan crite akhirnye die ske gak dgn ketua kumpulan F4 tuh...tp sweet tau sbb dieorg slalu gaduh tp still in love with each other...=)...cer HANA YORI DANGO nie ade 3 series..yg final die wat movie...sbb dpt sambutan hangat...huhu

Friday, March 26, 2010

Kimi Wa Petto


hye...marilah kite bersama2....hehehe....mengarut lak aku....hmm aku nk crite pasal crite yg aku tgk, tajuknya KIMI WA PETTO ( U r my pet)..spt biasa ia adalah cerita jepun..crite die pasal seorang pmpuan yg tinggi mcm model, cntik,pndai dlm akademik,bekerjaya sumelah lengkap cuma hidup die kesepian...lelaki pn takut nk dkt dgn die sbb die kuat, ade aikido...n die tak penh nk tunjukkan kesedihan die kt sape2 even bf die...bf die tak tinggi cm die, rse cm tercabar dgn pmpuan tuh..so bf die tinggalkn die n cri org len..pmpuan tuh seorg yg sgt berdikari, sumenyer die buat sndri tak penh hrpkn spe2...walaupon ade org nk tlg die ckp takpe die bleh buat.. dlu die ade anjing nme die momo...tp anjing die dh mati...tu yg die lebh terasa kesepian...one day die nmpk ade kotak kt dpn apartment die..die tgk ade lelaki yg cedera kt dlm kotak tu...die pn tolong la lelaki tuh..laki tu tk nk blah dr umah die,sbb takde tmpt tinggal so die nk duk dgn pmpuan tuh...pmpuan tuh izinkn dgn syarat laki tuh jd haiwan peliharaan die...smnjk tuh die tak rse kesepian ag...cerita die pnjg sbnrnyer...tp cerita smpi sini jew lah yew..hehehe...aku cm terfikir lak...mungkin situasi aku akn jd mcm tu kew...huhu...aku kn mcm kesepian jew...nk bela kucing...mak aku tak bg lak...n aku pon tak penh tunjukkan aku nie rse kesepian kew...cewah...ape2 pon life must go on...even it is painful...

Tuesday, March 23, 2010

MUET


Hmm aku ingt tak dpt MUET sbb mse mohon tuh ade mcm2 masalh la..slh anta la..pastu dh lame2 aku tunggu smpi bulan 2 mcm tuh aku ingt hmm tak dpt kot..tak pew la..tak kisah…aku pon dh melupakan hasrat aku untuk ambk pharmaceutical chemistry kt IMU.. syarat nk msuk kne dpt 4 band.. jd aku pon hmm tak pew la…pasrah jew la…lgpon IMU kn mahal…INTERNATIONAL MEDICAL UNIVERSITY la ktekn..nme pon international mestilah mahal gilew…aku lak bajet nk msuk situ la kononnya…tp tak pe la..hmm pastu ade stu arituh ade surat smpi kt umah..aku bru blk keje..aku pon cm rse tak sedap hati..rase cm ade antara byk2 surat kt mailbox tuh..ade surat aku…perrgghhh..mmg btol la ade surat utk aku..dh la surat tuh aku kirim dgn permohonan MUET dlu…so dh sah la surat dr MPM…aku pn bka dgn sepntas kilat…nme aku dh ade dlm MUET..ambk kt skola men kt kajang…adez….aku tak study sbb ingt tak dpt…so skrg nieh kne stdy smart la nmpknyer…tp aku tak harap la nk dpt 4 band tuh…dh stdy last minute..lg sebulan…tmbh dgn report INTRA ag…hope aku lulus ek…tolong doakan aku yew…


Tuesday, March 16, 2010

Tak Tau La


hmm knp la org tak bleh...
trime aku seadanya...
ssah sgt kew....
aku manusia biasa tak sempurna...
(kalo sempurna tuh bkn manusia lah)...
selalu wat slah sume...
bknnye aku tak mntk maaf kn...
tu pn masalah kew
aku tak fhm sungguh la
mungkin aku tak perlu fhm agaknyer
aku rase aku perlu
"let it go"
bahasa melayunya
biarkn jew la
yup, itu yg perlu aku lakukan
untuk kekal dalam kehidupan
yg serba mencbr nieh
aku perlu tabah
redha dgn sume ketentuan-NYA
serta redha dgn org lain
yup itu perlu
wajib dilakukan supaya
kita kekal tabah
"GO FOR IT HANN!!!!"


Saturday, March 6, 2010

Crite Yg bleh Menceriakan




oit!..hehehe...waktu skrg adalah 8:15 pm...hmm aku nk crite pasal ape ek...sekarang nieh aku tengh asyik tgk cite korea n japan...ehehehe best gilew lah...aritu tgk crite hana kimi...best gilew byk adegan lawak arh...lupe segala tension aku seyh tgk crite tuh...asyik gelak jew...adegan romantik n sweet pon ade...of coz la ade kn..hihihi...pastu skrg aku continue tgk crite coffee prince and yakitate japan (kartun)...yg hana kimi tuh crite pasal pmpuan menyamr jd laki masuk skola laki...yg coffe prince lebh kurng gak..pmpuan menymr jd laki..sbb nk cri duit utk family...crite die best sgt2...romantik.. :) ....yg yakitate japan tuh kartun jepun pasal pembuat roti..sume berlawan2 nk wat roti..lebh kurang cm naruto gak..just jln critelen..lawak...hehehehe.... 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...