Thursday, July 24, 2014

awak..selamat hari raya tau..

ِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

hai semua..

actually saya tak tau nak cakap ape.. semenjak2 ni lain macam pulak dirini ni.. entah la.. penat bekerja kot..cewah..

disebabkan tak lama lagi nak raya dah..

so saya nak ucapkan selamat hari raya maaf zahir dan batin..kita kosong..kosong..kosong (lagu najwa latif..hehe)..

selamat beraya di kampung dan selamat pulang kekampung dengan selamat ye..

jangan nakal2 tau..jangan main mercun yang bukan-bukan sampai boleh hilang tangan..takmau..takmau ye..

doakan diri aku ye semua..doa aku berjaya dalam menjayakan event..(tak pernah2 aku buat seumur hidup aku)..maybe aku kena buat nanti lepas raya..waaa..sob..sob..

ok la see u later..

love and miss you dearies

assalammualaikum..

Monday, July 14, 2014

Kisah sebuah senyuman / The story of a smile


assalamualaikum,

before that lets recite,

ِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم


One upon a time, there was a teenage girl who afraid to smile sincerely, whenever she smile she feels so chubby so she thought maybe she wasn't suppose to smile like that. 

So she decided not to smile to people.She also used it rarely because she knew if she smile she would reveal her chubby face. Most of the people was afraid to say 'hi' to her because of her serious face.

She was like that all her life until one day she opened an old album of her childhood, then she saw a little girl wearing a cute kimono smiling so happily so sincerely and guess what that little girl have a dimple.

She started to wonder "did i really have a dimple?why whenever i smile there was no expression of dimple on my face.. "

She keeps wondering until she become an adult. She doesn't realize that she have to smile more sincerely to people in order to have that dimple.

Then one day, someone came into her life that make her heart more open to all people. Shortened story, despite unrequited love that she got, she now opening her heart more to people including her smile. 



She learns to smile sincerely and starts her day with a smile. She practice to smile everytime she see her face in the mirror. Lastly she gets back her cute dimple on her face and started to wear it and proud of her chubby face again. Since then, people wasn't afraid to say 'hi' to her anymore.


Moral of the story do not think that you are not worth it people. YOU ARE BEAUTIFUL AS YOU ARE.


THE END.

(p/s: the story was about myself)

Kini......

ِ
سْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

assalammualaikum,

apa khabar semua? harap sihat-sihat sahaja belaka..

sudah lama aku tidak mengupdate blog aku, dah macam terkubur pon ada aku tengok.. hehe.. aku sekarang dah tak tau nak cerita apa dah sebenarnya.. memang banyak cerita tapi hmm.....

tak mengapalah meh sini aku cerita one by one.. sekarang alhamdulillah aku dah berjaya menamatkan pembelajaran aku bachelor degree tuh..
aritu aku mintak kerja..biasa lah orang baru abis blaja kan..mana ada pengalaman kerja so aku pun apply la kerja kat jobstreet.. i bet korang semua mesti tau kan ape jobstreet.. APA?!!  tak tau ke jemah semua?.. adoi.. tu tempat cari kerja online tapi untuk swasta la kan..HA GITU.. senang tak payah sibuk tengok newspaper macam dulu2..



alhamdulillah dalam 7 kerja yang aku apply, aku dah berjaya dapat kerja..tapi kerja biasa2 sahaja sebab aku nak ambik pengalaman dulu.. apa sahaja yang aku dapat, aku grab je..fresh graduate kan (graduate ke?? convo bulan 9 ni..hehe).. mostly aku minta yang bese2 je..aku tahu aku ni bukan ada pengalaman pon..so better aku ambik yang bese2..bagi aku la..lagipon pointer aku pon bese2 je.. tak hebat cam orang lain..



tambahan pula, aku sebenarnya nak ambik part time kat giat mara nanti untuk kursus pastry ke.. hehe.. nak belajar... mana tau kalo ada rezeki nak buat bisness pulak.. insyaALLAH..

LUPA PULAK SEKARANG KAN BULAN PUASA, JADI AKU NAK UCAPLAN SELAMAT MENJALANI IBADAH DALAM BULAN RAMDHAN INI.. DAN SELAMAT HARI RAYA (BAKAL TIBA KAN).. AKU MINTA MAAF KALO ADA SALAH SILAP TAU..

itu je cerita aku buat masa ni.. see u soon dearies..take care semua..mmmmuuahh..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...