Sunday, October 28, 2012

Maaf semua



assalammualaikum,

sorry dan maaf jika blog saya akhir2 ini telah post something yang bersifat kebudak-budakan..which not show the maturity in me..saya akan cuba bersikap matang walaupun saya sebenarnya tidak seberapa matured..huhu..saya akan cuba memahami erti kehidupan dengan cara yang lebih baik dan fikir dengan lebih matang, insyaALLAH..sila doa2kan saya ya..saya sendiri sedang cuba mencari diri saya yang sebenar di dunia nieh..cuma saya masih tidak memahami sesetengah perkara mungkin kerana saya sendiri belum mengalami keadaan sebegitu..tetapi saya tetap berusaha untuk menjadi insan yang lebih baik dan mahu memahami beberapa perkara dengan membacanya melalui buku2 yang terdapat di pasaran..but maybe because i don't have any teacher that will teach me..tetapi itu tidak bererti saya perlu mengalah kan..saya sedar saya buat silap kadang-kadang ego saya tinggi..but still tolong doakan saya ya agar saya akan berjaya memahami semua ini..saya perlukan sokongan dari anda semua dan doa anda (sape2 yang terbaca post ni la ye..hehe)..jika saya masih berbuat begitu post something that is really show the childish in me, bererti saya manusia biasa yang hina dan lemah yang selalu melakukan kesilapan..dan saya sendiri sukar untuk mengucapkan semua ini dengan kata-kata atau ucapan dari mulut saya sendiri, yang saya mampu hanyalah melalui penulisan saya di blog ini..sorry again..and once more please pray for me.. (^_^) that will be a big great help..

Wednesday, October 24, 2012

cerita-ceritara



assalammualaikum,

tak lama lagi kawan baik aku dah nak kahwin...lepas ni aku dah takde kawan baik dah...maksud aku takkan aku nak kacau die pulak kan mesti la die akan sibuk dengan husband die and anak2 die kan..lepas ni aku takde la kawan untuk berkaraoke same2...kawan untuk dengar cerita merapu2 aku nieh..i know it's hard to accept the fact but life have to be continued and move on right?..hmm aku gembira die bahagia akhirnya..siapa tak happy kan kalau kawan baik kita kahwin..ye aku happy cuma aku sedih cikit je..hehe..sebab aku dah tak bleh la nak call die bile2 mase saje kan macam dulu..aku kena la hormat privacy die walaupon die cakap die tak kisah..tapi aku tetap kena la set boundaries kan sebab orang dah berkeluarga ni lain tak sama macam yang bujang lagi..they have made commitment to their husband and family right...haa lupa pulak aku siap dah beli hadiah tau untuk wedding day die..hehe..ok ni cerita pasal sedih..sekarang kita tukar pulak cerita

yang aku tak sukanya ialah EX bf aku maybe akan datang mase majlis BFF aku..adooyai..sibuk je lah..aku macam dapat rasa yang die memang akan datang sebab die beriya2 tulis kat wall event BFF aku tuh..meluat je aku tengok..kalo sape2 yang berpisah secara baik tu it's ok la..but if tak baik..macam kes aku nieh..memang menyampah pulak aku..bayangkan la, dah nak dekat 5 tahun tak contact tak bersua..tibe2 terjumpa ke kan..ya ALLAH..tak tau la camne nanti..kalau die datang dengan girlfriend die takpe..aku tak kisah..jangan sorang2 sudah la..bukan la aku masih suka kat die ke ape..just kalo kita dah tak suka seseorang dah meluat sangat dan menyampah sangat kan..so kalau boleh memang tak nak la jumpe kan orang cmtuh..yes i know i have to act professionally not emotionally sebab umo kan dah makin meningkat..cuma aku tak tau macamne nak menghadapi keadaan camni..sebab aku tak pernah berhadapan situasi atau probability yang aku akan jumpe die dalam situasi tuh kan..ye aku akui aku ingat semua memori lama dulu maybe because aku takde pengalaman lain selain tuh..kalo ade pon just teman tapi mesra je..huhu..tapi itu semua dulu sebab aku dah malas la bende2 ni semuya.. i had enough of men and their lying...cukup la aku dah pernah mengalami keadaan tu semua..aku jadikannya pengalaman hidup..tak perlu diulangi lagi..future kita mesti la kita nak yang terbaik kan..so aku kena la berhati2 supaya tidak terjadi lagi kan..kena la cari seseorang yang better untuk dijadikan husband yelah takkan kita ni saje2 nak in relationship sebab tengok orang lain in relatiship ke ape, mesti la untuk kahwin (wah bukan men aku..macam la nak kahwin sekarang) takde la kita kena pilih dengan baik la kan..sebab tu ALLAH bagi kita pengalam2 yang buruk2 dulu kan supaya kita sedar dan faham..takpe aku redha mesti ade sebab kenapa ALLAH jauhkan aku dari orang2 seperti mereka..harap2 aku akan dapat someone that is better that can guide me..insyaALLAH..(cewah macam la aku ni baik sangat kan..takpe kita mesti berdoa)

Saturday, October 6, 2012

REVIEW : ESMERIA ORGANICS GLASSWORT REPLENISHING MOISTURIZING CREAM FOR DRY & MATURE SKIN (MALAYSIAN'S PRODUCT)

hye and assalammualaikum...

i know i haven reviewed any product for a long period of time..i know I'm guilty for that..but to make a compensation i will today, review the esmeria organics glasswort replenishing mosturizing cream for dry & mature skin..

product description/benefit:
Replenish and protect dry and mature skin while you rest. Maximise your skin's night time repair with a bumper combination of Mediterranean Glasswort, Swiss Edelweiss, Peruvian Inca Inchi and Brazilian Acai Oil. These ingredients work together, delivering EFA's and antioxidants while revitalising and repairing from inside and out. Esmeria's Replenishing Moisturising Cream's rich and powerful combination amplifies natural night time skin repair or offers extra protection for harsher conditions.

ingredient : 
Aqua/water, aloe barbadensis (aloe vera) leaf juice*, simmondsia chinensis (jojoba) oil*, butyrospermum parkii (shea butter) fruit*, plukenetia volubilis (Inca Inchi) seed oil*, meadowfoam estolide, cetearyl olivate, sorbitan olivate, euterpe oleracea (acai) pulp oil*, caprylic/capric triglyceride, salicornia herbacea (glasswort) extract, rosa canina (rosehip) fruit oil*, helianthus annuus (sunflower) seed oil*, glycerin, leontopodium alpinum (edelweiss) extract*, xylitylglucoside, anhydroxylitol, xylitol, lavandula angustifolia (lavender) oil*, tocopherol, helianthus annuus (sunflower) seed oil, chamaemelum nobile (roman chamomile) oil*, nelumbo nucifera (lotus) flower extract*, sodium benzoate, potassium sorbate, parfum.

sorry because i haven't got time to take any picture but if i have time i will replace it with my own picture..as you can see the ingredient is almost organic. Esmeria emphasizes Real Ingredients, Real Organic Certification, Real Effectiveness, Real Value and Attitude that all of the products are created to.

  • 99.9% of the total ingredients are from Natural Origin
  • 99.9% of the plant ingredients are from Organic Farming

 I used this cream when my face appears eczema..this products helps a lot in moisturizing my face..at that time i cannot use my normal cream (maybe because they got chemical in it)..and i can only used this cream...how did i know my face react best with this cream?? because i have used some sample that i got from their website. When my face have eczema it appears red and of course inflammation too (but mostly people with not know what happen on my face, they just thought it was acne and so on)..but alhamdulillah this cream works best with my face at that time..although it cost rm49.90 for 30 ml (i bought it at watson jusco cheras selatan) it is really worth it because may face got the benefit of a moisturizing cream on my very dry skin..my face at that time was really dry and very sensitive due to the eczema..so i am recommended whoever got atopic dermatitis on their face they can really try this product out..when i apply this cream on night time i can really feel the cream absorb on my face..it's like it nourish and replenish my dry eczema skin..

pros and cons:
  1. very moisturizing
  2. can replenish and nourish very dry/ eczema skin
  3. almost all of their ingredient made from certified organic
  4. no cons, i cannot find any
will i but the product again?certainly ... i gave 5/5 star..

p/s: i have used this product quite a long time ago, maybe last year i'm not sure..but now my skin have recover and i used my normal face cream..hehe..not that i don't want to use this cream but i am a student so i have to save some budget..but insyaALLAH if i am working i will buy it for sure..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...