Monday, September 26, 2011

Triple T

tension gile btol...dgn pening kepala lagi..pastu dgn asgment immuno lg..exam bicohem lg...bapak ar..sape tak tension...dh la aku mmg tak fhm bende2 berkaitan genetic..sbb aku takde basic kn..so mmg mmg mmg la aku pening pening pening kepala..meh sini aku gambarkn dgn gamabr2 berikut macammana perasaan aku;

  






Saturday, September 24, 2011

Ai Otsuka: Planetarium (OST Hana Yori Dango)



Yuuzukiyo kaodasu kieteku kodomo no koe
Tooku tooku kono sora no dokoka ni kimi wa irundarou
Natsu no owari ni futari de nuke dashita kono kouen de mitsuketa
Ano seiza nandaka oboeteru?

Aenakutemo kioku wo tadotte onaji shiawase wo mitainda
Ano kaori to tomoni hanabi ga patto hiraku

Ikitaiyo kimi no tokoro e imasugu kakedashite ikitai yo
Makkura de nanimo mienai kowakutemo daijoubu
Kazoe kirenai hoshizora ga imamo zutto kokoni arundayo
Nakanaiyo mukashi kimi to mita kireina sora datta kara

Ano michi made hibiku kutsu no oto ga mimi ni nokoru
Ookina jibun no kage wo mitsumete omounodeshou
Chittomo kawaranai hazu nanoni setsunai kimochi fukurande ku
Donnani omottatte kimi wa mou inai

Ikitai yo kimi no sobani chiisakutemo chiisakutemo
Ichiban ni kimi ga sukidayo tsuyoku irareru
Negai wo nagareboshi ni sotto tonaete mitakeredo
Nakanai yo todoku darou kirei na sorani

Aenakutemo kioku wo tadotte onaji shiawase wo misetainda
Ano kaori to tomoni hanabi ga patto hiraku

Ikitaiyo kimi no tokoro e chiisana te wo nigiri shimete
Nakitaiyo sorewa sorewa kirei na sora datta
Negai wo nagare boshi ni sotto tonaete mitakeredo
Nakitai yo todokanai omoi wo kono sora ni

Thursday, September 22, 2011

REVIEW: AVON NATURAL ROSE HIPS WHITENING COLD CREAM 2 IN 1 CLEANSER: UPDATED


WHAT IT STATES ON CATALOG:
Deeply cleans and moisturize skin in 1 step with rose hips extract,known to whiten skin.


HOW TO USE:
To CLEAN your skin ,apply in the morning and evening,smooth gently and REMOVE WITH TISSUE.  To MOISTURIZE and nourish, apply again to complete absorption.



This is the ingredient..what i like is beeswax (like petroleum jelly),tocopheryl acetate (vitamin E) ,panthenol (vitamin B5),rosa canina fruit extract ( a wild rose used as skin conditioning has vitamic C) ,aloe barbadensis leaf juice (aloe vera ) and punica granatum fruit juice (pomegranate which rich with anti-oxidant)..

i bought this because my face has appear some eczema and i can't use my cleanser like always so i decided to give a chance on this cleanser. i want to know whether this cleanser will irritate my skin. at first when i apply on my face it get a little irritate on my eczema skin but after a while it doesn't irritate me. Then i wash my face like other cleanser because i don't quite read HOW TO USE the cleanser which is To REMOVE WITH TISSUE. if you don't used tissue, the cleanser will get too oily on your face but for mine i'm just ok with it as my skin is very dry ^_^..when i remove the cleanser on my face using tissue it was not oily like before. i mean when we just washing with water it tends to be oily on your skin and you will feel that like you don't cleanse your face. Also after a while you've cleanse your face you will find that it doesn't oily anymore but it will feel soft & smooth. It doesn't dry your skin and i have no breakout during application  especially in cold weather for example like in Malaysia  the climate is tropical and also have monsoons season. During monsoon season it will always raining so I called it cold weather..haha..it's really cold when raining right..back to the review, it does breakout when in hot weather,for me it just a little breakout because of my dry skin condition.

for my opinion because it is 2 in 1 cleanser that cleanse and also moisturize your skin that's why it's bit oily. i don't think people who have oily skin want to use this cleanser. As for me i love it. It make my skin healthier, smooth and soft. I also love the natural ingredient that this cleanser have. I only used it as my cleanser but not as moisturize . I don't do the second step which is To MOISTURIZE we have to apply again on our face to complete the absorption. Furthermore it can also remove makeup,because i don't wear mascara so i am not sure it can remove mascara or not. Last but not least this cleanser suitable during cold weather  ^_^ maybe in winter or whoever who always exposed to air-conditioning because it provided you with moisturizer too.

updated 5/5/2012: now i only used it as my makeup remover and for facial cleanser i used my back to nature shea butter soap..

Pros & Cons:
1.my skin become healthier,smooth and soft.
2.this cleanser only come in small bottle which is only have 50g.
3.not suitable for oily skin.
4.have natural ingredient that good for skin. 
5.no breakout if in cold weather
6.breakout on hot weather
7.no irritation
6.remove makeup
7.suitable in cold weather

Saturday, September 17, 2011

T-tin special


kan kucing aku t-tin tu baru je mati..walaupon aku dh redha tapi biase la kita manusia tak dapat terlepas daripada emosi dan perasaan..aku masih bersedih lagi..aku dh bela t-tin daripada kecil sehinggalah t-tin besar..tak smpi setahun umo die..dlm 11 bulan mcm tuh..dh mati...pastu smlm aku bagi mkn kucing2 kt belakang umah makcik aku..sbb aku dh takde kucing nk bg mkn..aku pon bg la mkn..mula-mula tu ok la perasaan aku..pastu bila aku mengambil nasi dan ikan nk gaul-gaulkan lauk untuk kucing-kucing tuh..tetibe aku dh sebak..aku pun mengalirkan airmata..aku terkenangkan t-tin..

Apa yang paling aku terkilan ialah masa t-tin sakit aku tak luangkan byk masa untk t-tin kerana aku ada 4 exam pada minggu itu..'t-tin, tira mntak maaf sbb tak luangkan masa untuk detik2 terakhir t-tin'..aku ingt lg perkataan terakhir yg aku ucapkan kt t-tin,masa itu aku hendak pergi ke class..aku ckp 't-tin nnti tira blk tira tgk t-tin ye' sambil aku membelai-belai kepala t-tin..bila aku blk dari class aku tgk t-tin dh takde dlm bilik mama,pastu adik aku ajak suruh paksa t-tin minum air glucose..lpas dh bg air glucose tuh..t-tin muntahkan semula dan keluar dari rumah tak balik-balik smapi lah esok jumpa-jumpa je dh mati...

kau bayangkan camne lah die tak mati..dalam keadaan t-tin yang sangat lemah tuh dan tak terurus tuh,pastu hujan sangat lebat lagi..mmg aku sedih sgt..dlm 2 hari sebelum t-tin mati kita orang dh bawak t-tin pergi klinik kerajaan kt kajang.korang tau ape doktor tu ckp,dia kata t-tin demam dan ada ulcer di mulut..doktor tu siap cucuk antibiotik dan vitamin..bg ubat semua..TAPI takde perubahan pada t-tin. aku memang TAK PUAS ATI apa yang doktor tu ckp..doktor tak berpengalaman biase la..muda lg pon doktor tuh..aku rasa cam nk saman pon ade..tapi siapakalah aku untuk menyaman doktor tuh..

t-tin kucing yang paling unik pernah aku bela..sebelum t-tin mati dlm 3 hari sebelum tuh die byk tidur dalam bilik aku..aku ni memang rajin mendokong t-tin suroh tidur dalam bilik aku..die suka tidur atas katil aku..t-tin selalu main2 dalam bilik aku..tu yang buat aku sedih bila balik umah masuk bilik,aku akan terkenang saat-saat bersama t-tin..kalo die naik atas datang kt bilik aku mintak diberi makanan aku mesti dokong t-tin bawak trun bawah nk bagi makan. Pastu bila aku balik class aku mesti pegang t-tin. nme manja untuk t-tin yang aku selalu panggil ialah t-tin the crunchy...sbb t-tin suke makan makanan kucing yg rangup-rangup tu,mcm friekies tu..t-tin ni sekor kucing yg baik..die tak ske gadoh dgn kucing lain..die mmg special dan unik daripada kuicng yang aku pernah bela..

lagi satu aku syg sgt kt t-tin sbb dh bertahun-tahun aku tak bela kucing,pastu dapat kucing mesti la suka..walaupon aku ada bela hedgehog tak sama mcm bela kucing. Kucing kita boleh belai-belai dia,maian kejar-kejar,bila panggil dia dtg dan mcm-mcm lagi..'maafkan tira t-tin, sbb tak dpt tolong t-tin pd saat akhit t-tin'...harap tira dapat jumpa t-tin lagi ye..=)

Wednesday, September 14, 2011

In memory of T-tin the crunchy


td aku tepon mak aku nk tahu khabar berita tentang t-tin,sbbnyer dr ptg smlm die kluar dr rumah dgn keadaan die yg sgt lemah n tak terurus tuh die tak blk-blk..mak aku ckp t-tin dh mati. adik aku jumpa die belakang rumah pg td tak sure kol bape..sbb aku tak tahan sebak dgr mak aku ckp t-tin dh mati..aku tak dpt nk tnye dgn detail..ptt la mlm smlm dlm kol 2 lpg cmtuh aku rse cm nk nangis tibe-tibe,aku pon nangis je la dlm bilik..sume org dh tdo mse tuh..aku nangis mcm org kehilangan manusia yg die syg..aku mmg tak boleh kalo binatang aku mati especially kucing..aku mmg syg sgt2 kt kucing aku..tak dpt digambarkan perasaan sebak aku skrg nieh...

t-tin aku harap dpt jumpa t-tin di akhirat nnti...insyaALLAH...

T-tin sakit


kucingku t-tin sakit dh 3 hari tak nk mkn n minum..kalo minum pon ckit gile...t-tin jd sgt kurus..kesian sgt aku tgk..sedih aku..teramatlah sedih..smlm dh bwk g klinik haiwan kerajaan kt kajang..doctor tuh ckp die ade ulcer mulut sbb tu tak nk mkn..smlm bg mkn ubt ok la jgk..arini semakin truk plak aku tgk...bulu die dh tak terurus cm dulu2..dh kusut..bunyi meow pon tak sekuat dulu..aku sayang sgt kt kucing aku..tak kire la mane2 binatang yg aku bela mmg aku syg sgt..kalo kehilangan mmg terasa mcm hilang manusia..mmg aku akan nangis tersedu sedan..ntah la aku rasa aku lebih syg binatang agknya dr manusia sbb bile aku luahkn kt die,die mesti dgr je tak melawan blk..t-tin tolonglah kembali sihat,lincah n cergas semula..aku ni mmg dr kecik bela kucing smpi skrg..mmg tak boleh la kalo takde kucing..rse cm ntah jeles je tgk org de kucing..n dlu mse aku tak bela kucing,bila teringt kucing2 aku yg lpas2 yg pernh aku bela mesti kdg2 mengalir airmata sbb takde kucing,sekarang dh ade..tibe die jatuh sakit..

ya ALLAH,tolonglah sembuhkan t-tin..amin..

Tuesday, September 6, 2011

Perasan nak mampos


ni aku nk cerita pasal kwn aku yg perasan nk mampos, aku ni bg msg raya bkn sbb aku rindu kt kau la bangang..ni sbb aku nk mintk maaf mana tau ni kali terakhir aku beraya..yang kau bajet HOT sgt apehal der..mke mcm indon pastu bajet HOT.


tolong la weh..tak payah nk perasan sgt la..HAA aku tau npe die perasa sbb die ingt aku ni masih suka dkt die..ala dlu2 kn aku pernh ske kt die..OMG GTH laaa..dulu tu sbb maybe sbb aku rse lonely agaknyer..tu yg boleh tersuka kt kau..hek eleh tak payh nk perasan nk mampos..siap bls dgn no baru, bile aku tnye sape kau jwb ily..pastu aku trus tepon sbb aku mmg tak ske orang bdoh2kn aku. kau mcm takut2 nk jwb pe hal..siap cerita kau accident la,aku tak tanya pon der..adeh..



.WOi kau pikir aku kisah ke?! kalo kau nk mati pon aku tak kish la der..pastu ckp kata karut kau tuh ckp aku jeles la..WTF...die fikir aku suka kt die lagi ke..no way man..aku dh suka orang lain la bangang! perasan nk mampos btol..kalo muka tu hensem cm fahrin ahmad tak pe la jgk..ni ya ALLAH..aku cerita kn ni bkn ape kepada orang2 kt luar tuh tak payah nk perasan sgt kalo orang yg dh lama (skandal/teman tpi mesra/kwn mcm tak kwn/sebagainya) tak contact kau tetibe bg sms ye..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...