Thursday, August 27, 2015

Senarai Hajatku sebelum Mati - Part 1

Assalammualaikum,

today we gonna talk about my wishlist.. yeay.. i have a few wishlist

1. To go umrah

2. Visit New zealand

3. Go on cruise vacation

4. Buy a bicycle

For now that's all i could think of.. Actually there are many more but let just put it you know, just a few there..


I always wanted to visit 'rumah ALLAH'. i am totally jealous to those who have went there. Alhamdulillah good for them. Masa kecil dulu aku selalu baca majalah Mastika. Banyak kisah-kisah yang boleh dijadikan pengajaran kepada kita supaya jangan melakukan dosa sebegitu. Jadi aku fikir aku kena berubah jadi baik baru boleh datang situ.. huhuhu.. Tapi sekarang bila dah besar baru aku faham.



It's been a long time that i wish i wanna go to New Zealand. It was such a beautiful country. Aku suka tengok pemandangan dia yang sangat cantik, tasik, gunung-gunung yang cantik semuanya cantik-cantik. Penuh dengan kehijauan alam semulajadi.

I envy blogger Neena Anuar who went there. OMG.. Subhana ALLAH.. cantik sungguh..  Aku nak pergi tak tahu la bila sebab my salary was not much.

Mungkin suatu hari nanti aku dapat pergi umrah, visit new zealand and maybe went to cruise to. Someday.. before i die..

If i die earlier i just wish i have went to umrah at least..


Wanna know why aku nak naik cruise sebab masa aku belajar diploma dulu aku pernah naik kapal. but that was navy punya kapal. Just a small kapal. Tapi aku akan ingat sampai bila-bila memori tersebut. Itupun atas program UniKL MIMET masa cuti sem semasa aku belajar di UniKL MICET dahulu.

cerita kapal ni panjang nanti kita sambung pada part 2 ye..

NANTIKAN..

Monday, August 3, 2015

Bergerak like a siput



Move on?? Aku tak move on?? Siapa cakap??

Kalau aku tak move on aku rasa mungkin aku pun ikut sama menyusul (JUST KIDDING takkan aku pun nak ikut menyusul sekali walaupun dalam hati macam nak je tapi, mana boleh aku menzalimi diri aku sendiri berdosa tu),

Lepas tahu dia dah takde aku terus takde selera langsung for a month. For a month je pastu dah ok, itu ertinya aku dah move on. 



Aku gerak perlahan-lahan seperti siput. Nampak macam tak move on tapi ada, slow progress. 

I am on my own. That's why so slow. 



But don't worry ALLAH is here with me together with guardian angels too. 

Perasaan tu still ada. Everybody takes times right? Me too. 

Bukan senang nak move on apabila kita selalu teringat kisah lalu kan? Aku tahu.. tapi itu je memori yang aku ada tentang cinta yang datangnya dari ALLAH. 

Aku tak pernah cinta orang lain sebagaimana aku sayang dia. Perasaan tu lain sangat. Sebab tu aku selalu teringat.

Dulu aku tak tahu pun yang perasaan CINTA juga REZEKI daripada ALLAH. Aku tak sedar semua tu.

Dalam hadis riwayat Muslim, Nabi s.a.w menyebut tentang Khadijah: “Aku telah direzekikan cintanya”. Cinta adalah rezeki. Apabila ada orang mencintai kita, itu merupakan rezeki kerana bukan semua orang dicintai.  (sumber: http://drmaza.com/home/?p=2663)

Siapa yang nak lebih lanjut, boleh baca post lepas IM4U.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...