Friday, May 18, 2012

Tersenyumlah Wahai Hati Yang Bersedih!

senyumlah kamu walau kamu sedang dilanda kesedihan kerana kesedihan itu yang akan mendekatkan dirimu kepada Ilahi..insyaALLAH..mari kita lihat video ni sama2 ye..sebuah video yang sangat menarik untuk ditonton insyaALLAH dapat memberikan semangat dan motivasi kepada anda semua =) jangan sedih lagi tau..



Monday, May 14, 2012

Tentang Penulis UPDATED 2016

Assalammulaikum.. =)

Nama singkatan yang senang orang panggil aku ialah Hanna..

Adik beradik ada 4 orang...aku anak kedua..

Aku gemar membaca, i also love to bake sometimes..just that i don't mention it here..SORRY about that..

Dulu-dulu aku mulakan blog ni sebagai tempat untuk aku luah kan perasaan.

Mcam-macam perasaan la geram, benci, kecewa, makian dan segala mak nenek ada.. hehehe.. (makian telah dikurangkan kerana semakin kita matang kita lebih faham erti kehidupan dan apa yang ALLAH rencanakan untuk kita)

Selain itu, aku juga menderita sakit eczema . Ekzema aku paling teruk tahun 2009. 
Ya ALLAH..masa tu ALLAH je la tahu dalam hati aku bagaimana derita sakit yang aku tanggung...masa tu aku faham perasaan orang sakit teruk macam mana, perasaan orang cacat..(BOLEH REFER KAT POST LABEL PAIN & BLESSED IN ME=kisah hidup aku sebagai pesakit eczema)

Alhamdulillah aku dh ok sekarang tak macam dulu.

Selain itu, aku juga berkongsi kisah suka duka dan pengalaman hidup yang banyak mengajar aku. Banyak cabaran dan ujian hidup yang aku alami. Mungkin ALLAH mahu mengajar aku erti hidup.

Apa-apa pun terima kasih ALLAH, kerana masih bersama aku walaupun kadang aku mengulangi kesalahan atau dosa yang sama.

ALHAMDULILLAH.

Thank you ALLAH.

Sunday, May 13, 2012

10 Eyeliner looks for Beginner and Pro



ALL of this picture & tip is from Totalbeauty

  1. Beginner : Top lashline



2. Beginner : Brighten eyes


3. Beginner : Coloured Bottom Liner


4. Beginner : Natural Definition


5. Intermediate : Smudged Wraparound



6. Intermediate : Winged tip


7. Intermediate : Elongated Eye


8. Advanced : Cat Eye


9. Advanced : Double Winged Tip


10. Advanced : '60s-Inspired Winged Tip


To get all the looks and how to apply please go at Totalbeauty.com


Tuesday, May 8, 2012

Kelopak Mataku gerak??? : updated

adeh..daripada 7/5/2012 semalam die gerak2 tak abis2 smpi laa ni 18/5/2012.. dah 2 minggu dah ni..aduyai..mata belah kiri bahagian atas kt tepi tuh dok gerak2..tak selesa pula..pastu aku search la tengok ape maksud die..tu dia



  1. Kelopak mata sebelah kanan bahagian atas – nak tengok / akan berjumpa orang jauh atau lama terpisah atau akan mendapat berita baik

  2. Kelopak mata sebelah kanan bahagian bawah – akan mendapat berita gembira

  3. Kelopak mata sebelah kiri bahagian atas – seseorang yang jauh atau lama terpisah teringin nak jumpa kita

  4. Kelopak mata sebelah kiri bahagian bawah – akan menangis (akibat berita kurang baik / musibah) 

haa kalau ikut kata orang tua2 macam kat atas tuh..ada orang jauh nak jumpa aku tapi siapakah dia? adakah wan di kampung yang merindui cucunya?hehehehe atau kawan aku di melaka..atau peminat rahsia
(cewah..hahaha) atau kawan aku yang jauh (siapa la tu) atau entah atau tiada apa2 petanda...wakakakkaka..


harap2 tiada ape2..tapi die asyik dok gerak je setiap masa..hmmm...sape nak bce lebih lanjut tentang gerak2 nieh..haa bce kt cni..

(p/s: Comel kn gmbr kt atas nie..hehe)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...