Wednesday, April 29, 2009

Malang

tak pasal2 aku dh dianggap ape ntah..ade kew mamat tu bleh mengaibkan aku dgn ckp kt awek die gara2 awek die tnye sape aku...die ckp "aku dulu minat die n nak lebh dr kwn..tp tu dululah"..ek ele..jgn la jerek sgt bro..tau la nak naikkn saham die..kalo die tak melayan takde la org perasan kn..die pn sme jgk...ek le...

Monday, April 13, 2009

Pain & Blessed in ME - 2 : Masuk Wad


assalamualaikum,

6 hb april smpai 13hb april...



aku dimasukkan kedalam wad..oleh kerana penyakitku dah bertambah teruk...semua assignment dan kerja2 serta test...sumenya aku tinggalkan..bukan pintaku..tapi terpakse masuk wad jgk..nak baik la katakan...muka aku pada waktu tu rosak la..tapi skrg ALHAMDULILLAH...dah ok...

time di wad tu best gile la..ade aunty tuh tak abis2 wat lawak..die suke lagu hindustan...lagipun die campuran pakistan jadi die tau la bahasa hindustan...pengalaman yang manis la...yang pahit tu time bile kne cucuk..atau injection..waaaaaaaaaaaaaaa........sakit seyh...lagi2 masa nak masukkan ubat antibiotik kat dalam urat tgn aku....waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... help me....aduz....



time aku kt wad tu baru aku sedar sape kawan aku time aku susah n sape kawan aku time aku senang...yang datang melawat aku of coz family..everyday datang...bestfriend aku Syu dan sowang lagi kwn aku Izad datang jugak...wah bangga la tuh..aku tulis nama die kt sini..hahahahaha..

kawan2 sama U dengan aku tak datang...hmm busy la katakan..tak pe la... Izad siap bawak laptop nak mengisi keboringan tahap karma aku kt situ...huhu.. aku tengok crite boltz dan death race kat wad tuh..hahahah...siap main game lagi...ape lagi nak buat kat wad tuh...asyik dok tdo..makan..tdo..tu la aktiviti harian selain mkn ubat..dan sapu ubat...

masa treatment aku tu..tgn n kaki aku kena balut dh mcm org accident...tapi aku leh jln la...huhu..name die wet dressing...nak tido pun tak berapa best la sebab ade wet dressing tuh... tapi aku kena pakai 4 hari je benda tuh..syukur ALHAMDULILLAH...k la nnti aku cerita ag...

Sunday, April 5, 2009

YA ALLAH CERMIN KERETA PECAH!


 (ini gambar dari google image )

tanggal 3 hb april...aku dan rakan-rakanku balik kampung..cewah..kampung la sangat...padahal kt kl or selangor je pn..hahahahah....kiteorg blk dgn gembiranya dengan harapan akan smpi ke rumah dengan selamatnya..

malangnya...tetibe dlam perjalanan balik ke rumah...boleh dikatakn di highway bangi la jugak..cermin depan kereta retak...tak tau la kenapa....mungkin gara-gara UniKL MICET tu panas sangat.... bile dah retak tu...kawan-kawan aku suruh berhenti kat tepi highway tu... mula-mulanya...agak cuak la jugak...Aini ckp kena pecahkan cermin tu sebab dah retak..kalo tak nnti masuk mata..abis la... aku pun telefon la ayahku yg tersayang untuk tanye pendapat..ayahku mengatakan perkara yang sama iaitu cermin kereta harus dipecahkn...adez....

selamat la kawan-kawan aku ade...kalo aku balik sowang2 mati la aku...aku masa tu balik dengan Thifa,Farouq dan Aini... Farouq la yg pecahkn cermin tuh.... pastu kitaorang kemas2 la serpihan2 cermin tu....masa tgh pecah2kn cermin tu..

ade india kt seberang highway sana menawarkn pertolongan la kononnya tp..hmm..die cakap nak pecahkan cermin bayar RM 700 kot..pastu ntah ape2 lg la..

ade lagi sorang mamat india nie datang tanye ade insuran ke tak..ala sibuk la plak die...die cakap bahaya la nak bawak kereta tu sebab serbuk2 kaca tu dh masuk dlm aircon....bese la org sume nak ambik kesempatan..padahal boleh bawak kereta tu tapi jangan buka aircon la...plus ronda pun ade datang tengok2..tapi disebbkn aku cakap ayah aku nak datang jadi dierog just letak cone tu and then pergi tempat lain pulak...

pastu tak lama kemudian ayah thifa datang..tolong kitaorang....die tolong bersih2kn serpihan2 cermin tu n drive kreta smpi BP kt serdang...masa nk masuk tol serdang hujan dh lebat...aku plak duduk dpan..ape lg...rase mcm kne batu kt bdan aku...huhu...

bile dah sampi kt BP station tu..dh lain plak...ramai gile orang berteduh kat situ...kebanyakkannya org yang bawa motor la...yang aku peliknya..apehal plak dieorg nk pandang2...ek ele...tau la kreta..tu mcm kreta sport yg takde penutup kt atas tu...hahaha... tapi tak tah la nak pandang..kew tengok kitaorang comel sangat..hehehe...lantak la...

basah gilew baju aku kena hujan tuh...lupa plak nak cerita pasal Farouq...die kne naik motor ayah Thifa..huhu..kesian die...ye la kalo tak sape yang nak bawak pulak...die lagi la basah lenjun...basah kuyup... selepas beberapa minit..mak dan ayahku tiba di BP tu...Farouq dan Aini ikut aku...Thifa balik degan ayah die... kereta yang takde cermin tu ayah aku bawak tapi buksn time hujan la..tunggu hujan reda dulu...ayah aku siap bawak helmet nak bawak kereta tu..dah macam drift pulak..cewah...hahahahah....

disebabkan hujan masih lebat Aini dan Farouq aku ajak singgah umah aku wat semetara waktu sampi hujan reda...pastu dalam kol 8 macam tu baru anta dieorang kat KTM serdang...

mcm tu la cerita nya...korang tentu takde pengalaman macam nie...tapi kitaorang ade...lepas nie takde la susah sangat sebab dah tau macam mane nak handle... sumenya ade hikmahkan...termasuk Aini membawa tikus belanda dan surat2 khabar yg lama tu....kiterog gune surat khabar tu la utk bersihkn kaca2 tu...hehehe...k

la len kali ade cerita menarik,aku cerita lg...

Saturday, April 4, 2009

Tak Berupaya

baru aku faham mcmmane perasaan org yg cacat tau tak berupaya...aku rasa aku sedang mengalaminya...nk diceritakan hmm tak perlu kot...cukuplah hanya aku dan family jew yg tahu...hmm tu la dosa byk sgt agaknya...disebabkan ALLAH menyayangi aku ALLAH nak aku berubah jadi ALLAH lakukan begini supaya aku sedar....setelah mendpt nasihat drpd adikku...aku mulai faham...aku akan berubah menjadi org yg lebih redha dan penyabar...ataupn to be a better man...semoga aku berjaya amin...

Minta maaf


DISINI SY INGIN MEMINTA MAAF KPD SESAPA YG PERNAH SY MAKI HAMUN...SESAPA YG TERASA DGN MAKI HAMUN SY...ATAU SESAPA TF TERSINGGUNG DGN POST2 SY YG LPAS...SY SEDAR SKRG...UMO SY DH MAKIN TUA..JADI SY KENA BERUBAH JD ORG YG LEBIH MATANG..YG LEBIH BAIK DR SEGI SUMENYA....SEMOGA SY BOLEH BERUBAH MNJADI ORG YG LEBIH BAIK...DOA2KN SY BERJAYA YEW...

Thursday, April 2, 2009

MY BIRTHDAY!! 24/3


lupa nk tulis arituh...24/3 birthday aku... aisyeh..umo aku dh 20..tua seyh...adez..time tu kwn2 aku wat surprise..hehe..tak pnah seumur hdup aku..org wat mcm tu kt aku..bru first time rasa mcm nie..huhu...thkx kwn2 ku sume...NISA,FADH,THIFA,NAJWA,YANA N KAK NOPI...I LOVE U ALL...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...