Friday, December 24, 2010

Single girls

wow like me..single girl..haha..let's hear it girls!


I think you'd like my new hair
I cut it when you weren't there
that pieces of us everywhere
were falling down


My bed is now a girl's bed
Pink flowers under my head
and pillows on your side instead
of you



'Cause that's what single girls do
don't think about you



I'm reading books on meditation
Praying for my heart's salvation
I've got the motivation
to be a free girl now



I've gone drinking with the guy down the hall
put up a new color on my bare walls
I'm so damn busy
after all



'Cause that's what single girls do
don't think about you



I keep trying
I keep trying
to make my way back to the light where I belong
But God keeps lying
God keeps lying
saying this is for the best and nothing here is wrong



But I"m still thinking about you



I think you'd like my new hair
I cut it like I didn't care
that pieces of me everywhere
were falling down



One more glass of wine
before I turn off the lights
this time I'll be fine
I'll be fine
I'll be fine 

-Laura Jensen

Wednesday, December 22, 2010

Use somebody


I've been roaming around
Always looking down at all I see
Painted faces fill the places I can't reach
You know that I could use somebody
Someone like you And all you know
You know that I could use somebody
And how you speak
at I could use somebody You know that I c
Countless lovers undercover of the street You know t hould use somebody Someone like you Off in the night While you live it up I'm off to sleep
nna make you notice Someone like me Someo
Waging wars to shape the poet and the beat I hope it's gonna make you notice I hope it's g one like me Someone like me Somebody Someone like you Somebody Someone like you Somebody Someone like you Somebody
I've been roaming around
I see
Always looking down at a
-laura jensen

Saturday, December 18, 2010

Cerita + lagu

hello and salam to all of you...sorry for not updating my blog....it's just i don't know what to put in it...hmm..haa teringat lak this morning at 6.30 a.m, aku terjaga dan bangun sebab sakit dada yg teramat sangat ( ni yang paling sakit pernah aku rse), kemudian aku menuju kebawah untuk mengambil ubat sapu yang panas tu. tiba-tiba aku dengar bunyi depan pintu aku so aku pun buka la, masuk la kucingku yang bernama titin dengan bunyi grrrr nye itu..hehe..titin nk makan. Tapi sebab dada aku blom settle sakit lagi, aku terus menujus ke bilik solat untuk mengambil ubat..aku rasa sebab aku buka kipas selalu laju sangat level 4 tu, mana tak sakit dada plus dengan selsema yang aku ade skrg aduyai..risau lak aku mana tau kne penyakit paru-paru berair kerana sebelum ni pon de sakit gak..selalu gak la rasa-rasanya..tp kne pikir positif insyaALLAH takde ape-ape..huhu..continue cerita balik selepas itu aku pun bagi titin makan..hehe..kemudian solat pula..masa menaip ni pon still ade rasa sakit sikit-sikit..tapi tak mengapa..haa ape kata kte hear this song..


I'll sing it one last time for you
Then we really have to go
You've been the only thing that's right
In all I've done

And I can barely look at you
But every single time I do
I know we'll make it anywhere
Away from here

Light up, light up
As if you have a choice
Even if you cannot hear my voice
I'll be right beside you dear

Louder louder
And we'll run for our lives
I can hardly speak I understand
Why you can't raise your voice to say

To think I might not see those eyes
Makes it so hard not to cry
And as we say our long goodbye
I nearly do

Light up, light up
As if you have a choice
Even if you cannot hear my voice
I'll be right beside you dear

Louder louder
And we'll run for our lives
I can hardly speak I understand
Why you can't raise your voice to say

Slower slower
We don't have time for that
All I want is to find an easier way
To get out of our little heads

Have heart my dear
We're bound to be afraid
Even if it's just for a few days
Making up for all this mess

Light up, light up
As if you have a choice
Even if you cannot hear my voice
I'll be right beside you dear 

by:snow patrol

Sunday, November 28, 2010

Kem U' Best 2010

Kem U' Best adalah singkatan daripada kem usahawan bestari...pd 22hb -27hb November aku pergi kem nie..anjuran UniKL..kem tu diadakan di UniKL MFI kt bangi...kem ni best cuma yang tak bestnyer die layan kterog cam seolah-olah kterog ni tgh menjalani orentasi..tolong grow up la..kterog bkn bdak2..apedaaa..yg bestnyer kteorg kne jual brg mcm direct selling tuh..mule2 kne wat company,logo company sume..best jgk..hehe...kterog kne jual produk yang diberi selama 3 hari..pastu last skali lpas dh abis jual sume..kne present financial and profile company..aku malas lak nak taip byk2..so sikit2 je la aku cerita..huhu..

Paling best skali di kem ni aku dapat kenal kawan-kawan dengan lebih baik..yana,adiah,kak yani,odah..maksud aku kawan2 kt group aku je..hehe..yang lain-lain kemudian la..haha..thks a lot kepada korang..walaupun sblum ni aku tak kenal sangat dan tak berapa rapat, kterorg dpt bekerjasama dengan sgt baik dan ade chemistry..tu yg sgt best..otak sekepala..asyik gelak2 je group kite..walaupun tgh busy..haha..u all the best la..group kte siap dapat ceo terbaik and logo terbaik..bkn calang2..huhu..semoga kte dapat bekerjasama lg di masa akn dtg..sorry tak dpt join korang kt KAKS di genting,..

Friday, November 19, 2010

Cinta Luar Biasa




  • Cinta luar biasa..Cinta seorang Kekasih kepada umatnya..Hingga pada hembusan nafasnya yang terakhir..Lidah Rasulullah menuturkan tanpa henti..Ummati.. ummati.. ummati..

  • Cinta luar biasa..Kisah cinta Handzalah..Meninggalkan isteri di malam pernikahan..Lantaran menyahut seruan jihad..Akhirnya syahid di medan perjuangan..

  • inta luar biasa..Seteguh kasih Khadijah..Tak pernah jemu memberikan sokongan..Rela mengorbankan segala kemewahan..Di saat Rasulullah dan Islam dipinggirkan..

  • Cinta luar biasa..Kisah kesetiaan Abu Bakar..Kasih seorang sahabat yg tiada tandingan..Insan yang sentiasa membenarkan..Sewaktu kata-kata Rasulullah dipersendakan..

  • Cinta luar biasa..Kisah ketabahan Hajar..Ditinggalkan di tanah yang gersang bersama Ismail..Bukti kasih seorang ibu yang berlarian mencari air..Tatkala mendengar tangisan si anak kecil..

  • Cinta luar biasa..Umpama keberanian Ali..Di malam penghijrahan Nabi..Menggantikan Rasulullah di tempat tidurnya..Walaupun jiwa menjadi taruhan..

  • Cinta luar biasa..Cinta Asiah, Masyitah dan Sumaiyyah..Menggadaikan nyawa demi mempertahankan aqidah..Iman di dada tak sedikit pun goyah..Kerana keyakinan yang teguh atas segala janjiNya..

  • Kisah cinta luar biasa..Insan pilihan yang berada di atas jalanNya..Betapa tulusnya kasih, teguhnya jiwa..Redha dan sabar menempuh segala ujian..Merekalah insan yang memahami erti kemanisan iman.
  • Sejenak diri ini berfikir dan tertanya-tanya...Apakah diri ini mampu meraih cinta luar biasa ini??Bisakah cinta luar biasa ini digapai?

  • Tak tertanding rasanya diri ini dengan insan2 pilihan...Kepayahan, ujian, cabaran, dugaan, dan halanganYang terpaksa mereka hadapi dan tanganiDalam meningkatkan imanJuga memperkukuhkan lagi taqwa...

  • Diri ini sedar serta mengakui hakikat...Mereka insan2 pilihan...Mereka insan2 hebat...Agak mustahil untuk menjadi mereka...Namun masih bisa mencontohi mereka...



sumber: http://www.lailahaillallah.com/bulletin/view/id_213/

Tuesday, November 16, 2010

Miss u so much la Mr.Mic & Mrs.karaoke


semenjak-menjak ni aku suka dengar lagu yang jiwang-jiwang la plak..haha..lagu-lagu sedih..ntah kenapa ntah..hati aku tak tenteram ke..takde plak..hati aku rasa seperti biasa je..haa! aku tau..sebab aku nak melepaskan kegilaan aku terhadap karaoke..



aku kan selalu pergi nyanyi kat karaoke..tu yang jadi cmni bila tak pergi karaoke..aku miss u so much MRS.KARAOKE and MR.MIC..this is one of my hobby which is singing a lot of song..not just a song..but many song..haha..i love to sing..i can never be separated from my favourite hobby, singing! ..


bila dapat nyanyi rasa macam release tension..tu satu..satu lagi dapat ketengangan ckit...haha..pelik2 je aku kan..but that's me...and i will always be me..not anyone else..so love and like me for who i am..haha! Jom yuk kita pergi karaoke..haha..

Monday, November 15, 2010

15 ciri wanita syurga

1. Bertakwa.

2. Beriman kepada Allah, malaikat-malaikat-Nya, kitab-kitab-Nya, rasul-rasul-Nya, hari kiamat, dan beriman kepada takdir yang baik mahupun yang buruk.

3. Bersaksi bahawa tiada yang berhak disembah kecuali Allah, bersaksi bahawa Muhammad adalah hamba dan Rasul-Nya, mendirikan solat, menunaikan zakat, berpuasa bulan Ramadan, dan menunaikan haji bagi yang mampu.

4. Ihsan, iaitu beribadah kepada Allah seakan-akan melihat Allah, jika dia tidak dapat melihat Allah, dia mengetahui bahawa Allah melihat dirinya.

5. Ikhlas beribadah semata-mata kepada Allah, tawakal kepada Allah, mencintai Allah dan Rasul-Nya, takut terhadap azab Allah, mengharap rahmat Allah, bertaubat kepada-Nya dan bersabar atas segala takdir Allah serta mensyukuri segala kenikmatan yang diberikan kepadanya.

6. Gemar membaca al-Quran dan berusaha memahaminya, berzikir mengingati Allah ketika sendiri atau bersama orang dan sentiasa berdoa kepada Allah.

7. Menghidupkan amar makruf dan nahi mungkar pada keluarga dan masyarakat.

8. Berbuat baik (ihsan) kepada tetangga, anak yatim, fakir miskin, dan seluruh makhluk, serta berbuat baik terhadap haiwan ternakan yang dimiliki.

9. Menyambung tali persaudaraan terhadap orang yang memutuskannya, memberi kepada orang, menahan pemberian kepada dirinya, dan memaafkan orang yang menzaliminya.

10. Adil dalam segala perkara dan bersikap adil terhadap seluruh makhluk.

11. Menjaga lisannya daripada perkataan dusta, saksi palsu dan menceritakan kejelekan orang lain (ghibah).

13. Menepati janji dan amanah yang diberikan kepadanya.

14. Berbakti kepada kedua-dua orang tua.

15. Menyambung silaturahim dengan keluarganya, sahabat terdekat dan jauh.



sumber:  http://www.lailahaillallah.com/bulletin/view/id_214/

Warkah Untukmu

Dengarkanlah. Dengarkanlah suara hatiku ini.

Bukanlah niatku untuk mencari perang atau meminta simpati. Cuma aku terlalu bimbang melihat keaadaanmu dewasa ini. Saban hari bertambah parah. Sayu hati.

Hati manakah yang tidak sayu melihatmu begitu andai empunya diri ini jua memiliki kakak dan adik yang sejiwa denganmu. Jiwa yang begitu halus. Tempat yang bersarang naluri keibuan.

“Hai orang-orang yang beriman, peliharalah dirimu dan keluargamu dari api neraka yang bahan bakarnya adalah manusia dan batu; penjaganya malaikat-malaikat yang kasar, yang keras, yang tidak mendurhakai ( perintah ) Allah terhadap apa yang diperintahkanNya kepada mereka dan selalu mengerjakan apa yang diperintahkan.” (At-Tahrim : 6)

Pakaian adalah lambang keperibadian akhlak. Setuju? Lantas apakah yang mendorong engkau masih memakai pakaian ahli maksiat?? Kelak kerna pakaian itu kau dihumban ke neraka!

Aku tahu, jauh disudut hatimu ingin benar kau menjadi muslimah yang solehah. Ia tersemat kukuh. Kerna itulah fitrah. Fitrah yang suci. Fitrah yang indah.

Hadapkanlah wajahmu dengan lurus pada agama (Allah); (tetaplah atas) fitrah Allah yang telah menciptakan menurut fitrah itu. Tidak ada perubahan pada fitrah Allah. (Itulah) agama yang lurus, tetapi kebanyakan manusia tidak mengetahui (ar-Rum:30)

Sungguh indah fitrah itu. Madu iman meyelaputinya.

Kembalilah kepada fitrah Islam, pasti engkau dapat merasai manisnya madu iman itu. Ya, amat manis. Tapi ia hanya kepada yang benar-benar inginkannya. Aku tahu, untuk kembali kepada fitrah itu terlalu banyak besi halangan dan paku keperitan. Benarlah kata nabi

Neraka itu dikelilingi oleh kesenangan, dan surga itu dikelilingi oleh kesukaran.” (HR Bukhari dan Muslim)

Namun tiada alasan untuk kita tidak kembali membersihkan segala noda dan titik hitam dalam hati andai kita benar-benar inginkan. Hendak seribu daya.

Terkadang aku pelik. Tudungmu sudah elok, menutup segala rambutmu. Namun jelek dan pelik bila engkau pakaikan baju yang berlengan pendek. Lagi malang baju adikmu yang kau sarungkan pada badanmu. Bila ditanya, inilah fesyen terkini kata kau. Namun aku cabar jawapan ini kau berikan pada Tuhan ketika kau dihisap kelak! Berani?

Mengertilah. Aurat itu bukan hanya terletak pada rambut. Namun pada seluruh semua anggotamu kecuali tapak tangan dan mukamu. Aku yakin kau sudah tahu cuma tidak mahu mengerti. Mengapa begini?? Bukankah kau ingin kembali kepada fitrah?

"Dan hendaklah mereka (wanita) menutup belahan leher bajunya dengan tudung kepala mereka." (Surah al-Nur: 31)

"Wahai Nabi, suruhlah isteri-isterimu dan anak-anak perempuanmu serta perempuan yang beriman, supaya melabuhkan pakaiannya bagi menutup seluruh tubuhnya (ketika mereka keluar); cara yang demikian lebih sesuai untuk mereka dikenal (sebagai perempuan yang baik-baik) maka dengan itu mereka tidak diganggu dan (ingatlah) Allah adalah Maha Pengampun, lagi Maha Mengasihani." (Surah al-Ahzab : 59)

Terkadang aku terdengar kau merungut. Merungut kerana auratmu terlalu berat berbanding aurat lelaki bagimu. Usah begitu. Sebaliknya kau harus berbangga kerana engkau adalah ibarat permata yang tidak ternilai harganya. Lantas kerana itulah engkau dijaga rapi tanpa calar.

Apakah kau tidak melihat wanita barat yang hilang ketamadunan dan maruah serta malu angkara tidak di jaga oleh agama mereka. Mereka umpama batu hitam penuh debu di jalanan yang boleh dikutip dan dibuang sesuka hati. Aku pasti engkau tidak mahu begitu.

Dunia ini adalah perhiasan dan sebaik-baik perhiasan dunia adalah wanita yang solehah.” (HR. Muslim,Nasa’i, Ibnu Majah dan Ahmad)

Aku menyeru dengan seruan sayang dan kasih sebagai adik atau abangmu, marilah sama-sama kita kembali kepada fitrah. Singkirkan segala pakaian ahli maksiat dan pakaikan pakaian solehah.

Moga Allah memberi kekuatan untuk kembali kepada fitrah. Rapatlah denganNya, pasti kekuatan itu timbul tanpa dipinta. Aku menyeru dan menasihati diriku terlebih dahulu.

Buatlah pilihan tekad. Mulakan dengan dirimu. Pasti sahabatmu yang lain mengikutimu. Walau pada awal mereka kelihatan menentang atau tidak suka perubahanmu namun hatinya juga seperti hatimu. Ingin jua menjadi muslimah sejati. Hanya kekuatan belum muncul.

Ayuh, tanggalkan segala pakaian ahli neraka itu. Pakaikanlah pakaian fitrah. Pakaian ahli syurga. Tutuplah auratmu. Rapatlah denganNya.

junaidiahmad
kelanafaqir.blogspot.com
Knagar,Perlis



sumber: http://www.lailahaillallah.com/bulletin/view/id_216/

Western style Bridal dress

Tibe-tibe aku rse nk tengok wedding dress plak..mood gila dah datang..haha..gara-gara tgk cerita tv3 td..cmtuh la..pengaruh yang amat kuat..aku suka jenis bridal dress yang western punye macam ni..bukan yang macam baju kurung tuh..(cewah demand je aku..mcm duit byk ) kalau aku banyak duit..kalau la kan..aku nk pkai dress yang macam ni la..hehe..angan-anganku tinggi..haha!!..hmm antara bridal dress yang cantik bagi aku la kan..tak tau la orang lain..setiap orang lain pendapat..yang first nieh aku rse cantik and tak terdedah..so nice..yang lain mmg sangat cantik especially material die tapikan kalau boleh buat yang tak terlalu ketat dan terdedah.. kt terdedah bhgian bahu & dada tu lagi cantik..i don't like la dedah-dedah nieh..huhu








yang ni lebih kurang mcm picture atas kan tapi die lebih kembang and material die lagi mahal lorh..huhu



sweet & simple 



cantik material die,keras (bukan la keras cm batu) tak lembut sangat..kalau lembut sangat nnti nmpk bentuk bdn lak..huhu..design die simple juga tapi cantik




ni pon sangat cantik..



simple, elegant & plain




yang ni unik & simple..polka dot




beropol-ropol..huhu





this is one so nice..cantik..simple je tapi tak dedah-dedah..i like




Saturday, November 13, 2010

10 Petanda Si Dia Jodoh Kita


Jodoh adalah perkara yang sudah ditetapkan oleh Allah yang maha Esa. Tetapi bagaimana kita mengetahui dia memang ditakdirkan untuk kita? Allah SWT mengurniakan manusia telinga untuk mendengar, mata untuk melihat dan aka untuk berfikir. 

Jadi gunakan sebaik-baiknya bagi mengungkapkan rahsia cinta yang ditakdirkan. Dua manusia yang rasa mereka dapat hidup bersama dan memang dijodohkan pasti memiliki ikatan emosi , spiritual dan fizikal antara keduanya. Apabila bersama, masing-masing dapat merasai kemanisan cinta dan saling memerlukan antara satu sama lain. Lalu gerak hati mengatakan, dialah insan yang ditakdirkan untuk bersama. Benarkah ia seperti yang diperkatakan?

Berikut adalah 10 petanda yang menunjukkan dia adalah jodoh kita.

1.Bersahaja

Kekasih kita itu bersikap bersahaja dan tidak berlakon. Cuba perhatikan cara dia berpakaian, cara percakapan, cara ketawa serta cara makan dan minum. Adakah ia spontan dan tidak dikawal ataupun kelihatan pelik. Kalau ia nampak kurang selesa dengan gayanya, sah dia sedang berlakon. Kadang-kadang, kita dapat mengesan yang dia sedang berlakon. Tetapi, apabila dia tampil bersahaja dan tidak dibuat-buat, maka dia adalah calon hidup kita yang sesuai. Jika tidak, dia mungkin bukan jodoh kita.

2.Senang bersama

Walaupun kita selalu bersamanya, tidak ada sedikit pun perasaan bosan, jemu ataupun tertekan pada diri kita. Semakin hari semakin sayang kepadanya. Kita sentiasa tenang, gembira dan dia menjadi pengubat kedukaan kita. Dia juga merasainya. Rasa senang sekali apabila bersama. Apabila berjauhan, terasa sedikit tekanan dan rasa ingin berjumpa dengannya. Tidak kira siang ataupun malam, ketiadaannya terasa sedikit kehilangan.

3.Terima kita seadanya

Apapun kisah silam yang pernah kita lakukan, dia tidak ambil peduli. Mungkin dia tahu perpisahan dengan bekas kekasihnya sebelum ini kita yang mulakan. Dia juga tidak mengambil kisah siapa kita sebelum ini. Yang penting, siapa kita sekarang. Biarpun dia tahu yang kita pernah mempunyai kekasih sebelumnya, dia tidak ambil hati langsung. Yang dia tahu, kita adalah miliknya kini. Dia juga sedia berkongsi kisah silamnya. Tidak perlu menyimpan rahsia apabila dia sudah bersedia menjadi pasangan hidup kita.

4.Sentiasa jujur

Dia tidak kisah apa yang kita lakukan asalkan tidak menyalahi hukum hakam agama. Sikap jujur yang dipamerkan menarik hati kita. Kejujuran bukan perkara yang boleh dilakonkan. Kita dapat mengesyaki sesuatu apabila dia menipu kita. Selagi kejujuran bertakhta di hatinya, kebahagiaan menjadi milik kita. Apabila berjauhan, kejujuran menjadi faktor paling penting bagi suatu hubungan. Apabila dia tidak jujur, sukar baginya mengelak daripada berlaku curang kepada kita. Apabila dia jujur, semakin hangat lagi hubungan cinta kita. Kejujuran yang disulami dengan kesetiaan membuahkan percintaan yang sejati. Jadi, dialah sebaik-baik pilihan


BMW sports car
5.Percaya Mempercayai


Setiap orang mempunyai rahsia tersendiri. Adakalanya rahsia ini perlu dikongsi supaya dapat mengurangkan beban yang ditanggung. Apabila kita mempunyai rahsia dan ingin memberitahu kekasih, adakah rahsia kita selamat di tangannya? Bagi mereka yang berjodoh, sifat saling percaya mempercayai antara satu sama lain timbul dari dalam hati nurani mereka. Mereka rasa selamat apabila memberitahu rahsia-rahsia kepada kekasihnya berbanding rakan-rakan yang lain. Satu lagi, kita tidak berahsia apa pun kepadanya dan kita pasti rahsia kita selamat. Bukti cinta sejati adalah melalui kepercayaan dan kejujuran. Bahagialah individu yang memperoleh kedua-duanya.

6.Senang Bekerjasama


Bagi kita yang inginkan hubungan cinta berjaya dan kekal dalam jangka masa yang panjang, kita dan dia perlu saling bekerjasama melalui hidup ini. Kita dan kekasih perlu memberi kerjasama melakukan suatu perkara sama ada perkara remeh ataupun sukar. Segala kerja yang dilakukan perlulah ikhlas bagi membantu pasangan dan meringankan tugas masing-masing. Perkara paling penting, kita dan dia dapat melalui semua ini dengan melakukannya bersama-sama. Kita dan dia juga dapat melakukan semuanya tanpa memerlukan orang lain dan kita senang melakukannya bersama. Ini penting kerana ia mempengaruhi kehidupan kita pada masa hadapan. Jika tiada kerjasama, sukar bagi kita hidup bersamanya. Ini kerana, kita yang memikul beban tanggungjawab seratus peratus. Bukankah ini menyusahkan?

7.Memahami diri kita

Bagi pasangan yang berjodoh, dia mestilah memahami diri pasangannya. Semasa kita sakit dia bawa ke klinik. Semasa kita berduka, dia menjadi penghibur. Apabila kita mengalami kesusahan, dia menjadi pembantu. Di kala kita sedang berleter, dia menjadi pendengar. Dia selalu bersama kita dalam sebarang situasi. Tidak kira kita sedang gembira ataupun berduka, dia sentiasa ada untuk kita. Dia juga bersedia mengalami pasang surut dalam percintaan. Kata orang, "lidah sendiri lagikan tergigit", inikan pula suami isteri'. Pepatah ini juga sesuai bagi pasangan kekasih. Apabila dia sentiasa bersama kita melalui hidup ini di kala suka dan duka, di saat senang dan susah, dialah calon yang sesuai menjadi pasangan hidup kita.

8.Tampilkan kelemahan


Tiada siapa yang sempurna di dunia ini. Tipulah jika ada orang yang mengaku dia insan yang sempurna daripada segala sudut. Pasti di kalangan kita memiliki kelemahan dan keburukan tertentu. Bagi dia yang bersedia menjadi teman hidup kita, dia tidak terlalu menyimpan rahsia kelemahannya dan bersedia memberitahu kita. Sudah tentu bukan senang untuk memberitahu dan mengakui kelemahan di hadapan kekasihnya. Malah, dia tidak segan mempamerkan keburukannya kepada kita. Misalnya, apabila dia bangun tidur ataupun sakit dan tidak mandi dua hari, dia tidak menghalang kita daripada melawatnya.Apabila kita dan dia saling menerima kelemahan dan sifat buruk masing-masing, memang ditakdirkan kita hidup bersamanya.

9.Kata hati

Dengarlah kata hati. Kadangkala, manusia dikurniakan Allah deria keenam yang dapat mengetahui dan memahami perasaan pasangannya. Dengan deria batin ini juga kita dapat saling tahu perasaan masing-masing. Kita dan dia juga dapat membaca fikiran antara satu sama lain dan dapat menduga reaksi dan tindakbalas pada situasi tertentu. Apabila kita yakin dengan pilihan hidup kita, tanyalah sekali lagi. Adakah dia ditakdirkan untuk kita? Dengarlah kata hati dan buatlah pilihan. Serahlah segalanya pada ketentuan yang maha berkuasa.

10.Solat Istikharah dan Tawakkal

Jodoh dan pertemuan semuanya di tangan Allah SWT. Manusia hanya perancang di pentas dunia ini dan skripnya ditulis oleh yang maha esa. Adakalanya, dalam memainkan peranan sebagai pelakon, diberi petunjuk melalui mimpi atau gerak hati. Mimpi memang mainan tidur, tetapi apabila kita melakukan sembahyang Istikharah dan memohon supaya Allah memberikan petunjuk, insya-Allah dengan izinnya kita mendapat petunjukNya. Jika dia pilihan kita, buatlah keputusan sebaiknya. Jika tidak, tolaklah dia dengan baik. Semua yang kita lakukan ini adalah bagi mendapatkan kebahagiaan hidup di dunia. Setelah semuanya diusahakan, berserahlah kepadaNya dan terus berdoa. Ingatlah, nikmat di dunia ini hanya sementara.Nikmat di akhirat adalah kekal selamanya.

sumber:
http://ygmenarik.blogspot.com/2010/10/10-petanda-si-dia-jodoh-kita.html

Great Looking Eyes at Every Age



Some say that your eyes are the windows to your soul, but if they're looking tired and saggy, the guy checking you out in line at the grocery store might not even get to the soul part. Here, get expert tips and makeup tricks to have radiant, perky eyes around the clock.
Hilary Duff
Photo by: Steve Granitz/WireImage.com

20s: Start Prepping

Wrinkles might be the last thing you see near your eyes in your twenties, but dark circles from lack of sleep or one too many cocktails are probably frequent visitors on your face. This doesn't directly age you, but it sure as heck makes you look older. Dr. David E. Bank, MD, suggests using a good eye cream to slow down the aging process and keep wrinkles away longer. Apply a lighter cream with SPF in the morning, like Neutrogena Visibly Firm Eye Cream, and a thicker one at night like RoC Retinol Correxion Deep Wrinkle Night Cream. To avoid breakouts, steer clear of creams that contain octyl stearate, which can clog pores and leave your skin feeling greasy.
Pair this routine with getting at least seven hours of sleep, not smoking, and eating relatively healthy. You're not young forever, after all!


Kim Kardashian
Photo by: John Parra/WireImage.com

"In your 20s, you really can get away with pretty much anything," says makeup artist and brow expert Ramy of RAMY Beauty Therapy. "Heavy eyeliner, bright colors, super dark eyes this is the time to experiment."



20s: Try Anything Once

One thing to stay away from? Permanent makeup, he advises. Other than that, "use sunblock and anything with shimmer. This is the period of your life where you need to experience trial and error."


Hendricks
Photo by: Frederick M. Brown -
Getty Images Entertainment

30s: Start with a Serum

Since the first signs of aging usually happen around the eyes, you may start to see some differences in your thirties, warns Bank. "On top of the beginning appearances of crow's feet, you'll notice that your skin is drier and duller in color. This is because the rate of new cells being produced by your skin is starting to slow down."
Bank recommends investing in an eye cream to rejuvenate the skin, like Neocutis Biogel or a serum, like Lancôme Rénergie Microlift R.A.R.E Eye Serum to help tighten fine lines and brighten up dark circles. "Stay away from eye creams with sodium chloride or isopropyl myristate, as these ingredients can irritate your skin and lead to excessive dryness," says Bank.


Reese Witherspoon
Photo by: Michael Buckney -
Getty Images Entertainment

30s: Start Paying Attention

It's time to start being a bit more strategic to how you apply your makeup, says Ramy. Start with a primer on your eyes and face for smooth skin that will make applying makeup a breeze. Ramy also recommends using a moisturizingconcealer around the entire orb of the eye to lift and bring them forward. "Avoid black eyeliner, which can be too severe and switch out for a softer shade. Eyeliner andmascara to the upper lash line only will also give you some extra lift," he says.



Halle Berry
Photo by: Jamie McCarthy-
WireImage.com

40s: Hydrate Your Skin

By the time you're in your forties, the years of sun damage you did in your twenties finally start to rear its ugly head. That, on top of what Bank calls your lymphatic drainage — the way your body gets rid of toxins decreases in speed to result in puffiness around the eyes and much thinner skin. Since sebum production is also starting to slow (how your skin stays moisturized and sometimes too oily), invest in a rich moisturizer and a skin brightener to lighten up a tired complexion.
Try Olay Regenerist Eye Lifting Serum or L'Oreal Plenitude Revitalift Anti-Wrinkle Firming Cream to fix worn out eyes and tighten up puffy skin.

Selma Hayek
Photo by: Jim Spellman/WireImage.com

40s: Skip the Powder

Primers are especially great at this age, but what you really should be using are foundations and tinted moisturizers with anti-aging and firming ingredients, says Ramy. Powder can cling to the lines in your face, which tends to add years on, not take them away. "Define your eyes by adding a lightliner to your lower lash line," suggests Ramy. "If you have alipstick shade you love, get a brighter look all over by adding a sheer gloss on top to make your skin really pop."

Emma Thompson
Photo by: Jeffrey Mayer/WireImage.com

50s and Beyond: Stop Wrinkled Lids

"A key sign of aging around the eyes is when your eyelids become hooded and wrinkled," says Bank. "This shows that the skin's elasticity is starting to break down." Bank suggests trying a vitamin A retinol-based product to help firm up and even out skin tone. By applying regularly, you can actually speed up the production of new skin cells and collagen.
Moisturizing is even more vital for a healthy complexion now, and finding a hard working night cream can do wonders on dry skin as you sleep. Try NeoCutis Lumiere Bio-restorative Eye Cream with PSP for day and Clinique Anti-Gravity Firming Eye Lift Cream for nighttime use.

Susan Sarandon
Photo by: Jim Spellman/WireImage.com

50s and Beyond: Less is More

Take this mantra to heart when it comes to your makeup routine. "Skip the eye shadow and apply a neutral liner to your upper lash line only," says Ramy. "Mascara can still be black, but used only on your upper lashes. My rule of thumb is to add an additional coat of mascara for every decade over twenty years old."

By Colleen Moody, RealBeauty.com

Thursday, November 11, 2010

World's Newest Natural Wonders

By Sean O'Neill
Each year, the United Nations unveils a list of the world's most stunning natural attractions, called World Heritage sites, and chances are, you've never heard of them—Papahanaumokuakea, anyone? The designation shines the spotlight on a handful of hidden gems, while also protecting them from man.


Over the past 28 years, the United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization (UNESCO) has identified more than 180 of these natural wonders across 77 countries. These "World Heritage Sites" are deemed "unique, irreplaceable, and authentic." The esteemed club includes the likes of the Grand Canyon, Mount Everest, and Victoria Falls among other iconic sites. (Manmade landmarks, such as Rome's Colosseum, are counted separately.)


This summer, the UN agency added some particularly picturesque landscapes to its list.


China

China Danxia


The region known as China Danxia spans six subtropical areas approximately 310 miles southwest of Xi'an, home of the terra-cotta warriors. Red sandstone pillars, ravines, and other fantastical shapes recall Mars more than they do southwestern China.


Kiribati

Phoenix Islands Protected Area


Hundreds of species of fish, mammals, and birds have made their home in and around the Phoenix Islands, about 6,000 miles northwest of Fiji in the South Pacific. The island region is the world's largest marine protected area.


France

Réunion National Park, Réunion Island


Creole-flavored Réunion Island lies in the southwest Indian Ocean approximately 400 miles off the eastern coast of Madagascar and is towered over by two volcanic peaks.


Hawaii

Papahanaumokuakea


Preposterously clear lagoons and extensive coral reefs protect rare marine life around this set of tiny islands and atolls in northwestern Hawaii (reachable only by chartered plane). Ghost alert! As native tradition has it, spirits return to this area after death.


Tanzania

Ngorongoro Conservation Area


Zebras, wildebeests, and big cats wander the grass that covers the enormous crater of the extinct Ngorongoro volcano. The entire Ngorongoro Conservation Area covers over 3,200 square miles and lies to the east of the decidedly more famous Serengeti National Park.A World Heritage site since 1979, Ngorongoro's received an extended designation this year to also recognize its cultural significance: It's where evidence of humanity's distant ancestors was discovered.


Oaxaca province, Mexico

Prehistoric Caves of Yagul and Mitla


Archaeologists discovered the historic cave dwellings with rock art in the central Mexican province of Oaxaca, about 340 miles south of Mexico City. In addition to rock art, the caves are famous for the 10,000-year-old Cucurbubitaceae seeds and corncob fragments found here—the earliest evidence of domestic plants on the continent.


Russia

Putoransky State Nature Reserve


This nature reserve is situated more than 62 miles north of the Arctic Circle in northern Central Siberia, and is a vital migration route for reindeer crossing its tundra and rivers. the Putoransky State Nature Reserve is technically a desert because it rains and snows so little here, though snowfall does tend to linger owing to the icy temperatures.


Sri Lanka

Central Highlands


The Sri Lankan leopard, slender loris, and other endangered animals roam the Sri Lankan highlands. Their forest habitat lies over 8,000 feet above sea level on this teardrop-shaped island off the southern tip of India in the Indian Ocean.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...