Tuesday, July 3, 2012

Projek aku UPdated : Cat cage

assalammualaikum semua,

amacam hari anda semua hari ni? ok ke? aku ok je..huhu..ok kan post aku yang lepas aku cerita pasal projek aku kn, projeknya ialah sangkar kucing..yeay..yeay..dah siap..dah siap 2minggu yang lepas tapi baru harini aku ade mood nak taip..huhu..aku pon tak faham dengan diri aku ni sekarang macam dah malas nak update blog..i don't know why..adakah aku rase takde sape baca..maybe jugak..kalau ade orang tengok pon maybe sebab review product yang aku buat..hehe..kan..kan..

gambar sangkar kucing tuh aku tak ambik2..mula2 masa siapkan sibuk aku nak uploadkan kt facebook la nak tunjuk aku buat sendiri sangkar kucing tuh tau..mesti korang tak percaya kalo aku tunjuk gambar die nnti..makcik aku cakap ''nak wat sangkar rimau ke?'' huhu..macam2..aku memang buat besar sikit dari biase..hohoho..oleh kerana aku teramat sayangkan kucing2 aku. Aku kalau dah berazam atau orang putih cakap aku kalau dh ade determination memang aku buat, bukan sekadar cakap kosong. Aku tak nak ade lagi anak2 kucing aku yang mati kena langgar atau orang ambik. Aku tak bleh, sedih tau tak..hati aku ni sedih kalau salah sekor mati atau hilang. Bayangkan depan mata aku the muss kena langgar, pastu kematian kucing yang sakit mot-mot..sedih hati aku nih..sedih sangat2..hanya orang yang sayang kucing je faham..kadang2 kalau teringat pon mesti nangis..tu yang aku tahan je tangisan aku kadang2 takut melampau, kalau nak nangis pon aku nangis jauh2 tempat takde orang.. do u understand how i feel??! if yes,thank god..if not.. bye2 lah.. hahahhahaha..

aku buat sangkar kucing tuh dengan keringat aku sendiri, 90% aku yang buat sendiri, ayah dan adik aku tolong cikit2 je..tapi berbaloi aku wat semua tuh..tengok lah nanti..mesti korang semua terpegun..mesti tanye nak order satu bleh? cewah..hahahhaha..


ha ni aku baru uploadkan..tgk2..huhu..tangga sume aku wat sendiri..bawah sangkar tu rumah hedgehog aku.. dalam die ade tempat cakar.. ni pon aku lom cantikkan lagi..nanti kalau anak kucing dah besar sikit baru aku masukkan kat dalam nie..dan letak tempat tidour die..terpaksa tutup dengan plastik biru tuh sebab takut hujan lebat masuk sampai dalam..

dalam tu ade patung tikus yang colourful untuk anak kucing main2 nanti..buat masa ni aku simpan tangga kat dalam..



bawah die ada roda,.roda tu senang nanti kalau nak alih2kan sangkar ni.

ni semua aku buat sendiri, aku yang potong kayu, ayah aku dok tengok2 je time aku wat, macam supervisor sebab time aku wat ni ayah aku dah pergi keje..huhu..balik2 tengok dah siap.adik aku tolong masukkan skru sikit2 not all of the screw ya dan wat drill cikit2 mostly aku yang wat. Time potong kayu dan masukkan skru leceh gak memerlukan kudrat yang sangat kuat tapi aku gagahkan juga diri aku, yang penting kena ada tools yang cukup if not beli kat kedai hardware. Selamat ayah aku dah ade drill, gergaji, hammer sume tuh.  Alat2 yang tak cukup aku beli sendiri ajak adik aku teman..huhu..memang penat buat sangkar kucing ni tapi berbaloi2..mane tau nak letak binatang lain pon bleh kan..amacam terpegun tak?? APA!? tak caya 90% aku wat sendiri, jangan pandang aku wanita yang lemah sebelah mata la weh..aku ni ganas gak, adik beradik aku sume laki2..of coz i can do it! bak kata pepatah '' DIMANA ADA KEMAHUAN, DISITU ADA JALAN'' i translate it to english '' WHERE THERE IS A WILL, THERE IS A WAY'' ok jumpa lagi..LUPA PULAK AKU TENGOK2 KAT INTERNET KT WEBSITE NI HOW TO BUILD A CAT CAGE

assalammualaikum..

8 comments:

  1. Macam nak order aje dik huhu pandai til adik buat

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..itu semua tunjuk ajar ayah saya..ayah saya tunjuk cikit dulu..then saya buat =)

      Delete
  2. cantik..tapi harga nak beli barang2 nak buat sangkar tu sama tak dgn harga 4 tingkat sangkar kucing?

    ReplyDelete
    Replies
    1. barang2 saya tak beli sebab memang dah ade..kayu tu pon lebihan house renovation dulu..huhu..sebab kayu tu jenis tebal memang mahal la kot berbanding sangkar besi tu..

      Delete
  3. bleh sye tnya brapekah saiz ukuran sangkar tersebut?
    panjang*lebar*tinggi

    ReplyDelete

why don't you leave a comment for me? i love to hear from you..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...