Monday, May 10, 2010

Sakit Lutut






salam..skrg nie lutut aku tgh sakit...hmm dh byk kali sbnrnyer aku mengalami kecederaan di lutut kananku...dlu masa kecik2 sbb aku asyik jatuh..jatuh main basikal ganas sgt...break wat hal la..mcm2 lg la...tp aku ttp ske main basikal walaupun dh jtuh byk kali....ni bile dh besr die mcm dh bertmbh sakit lak..maybe sbb dr kecik lutut aku dh wat hal..mase aku form 1..lutut aku sakit ag..sbb asyik trun naik tangga...umah lama aku kt setapak dlu mana ade tangga..tetiba duk asrama masa form 1 lak ada tangga..jarang naik tangga la katakan..trus sakit lutut aku smpi g berurut sume..g urut kt kg.bharu...pastu kali ke-4 atau ke-5 lupa la...aku ter excident kt lutut yg sama...sakit gile..smpi aku g klinik ambk ubt sume...skrg nie sbb aku asyik bersila wat keje kt bwh...meja ada tak nk gne..haa rasakan...masa aku nk drive blk melaka arituh aku dh rse tak selesa kt lutut nie..bile smpi je kt sn..lg brtmbh skit...wan aku bg la ubat yg die slalu pkai utk sakit sendi2 die..ubat sapu pe ntah..lupa lak jenama die...aku lak nk kne present esok..and aku bwk stu je kasut formal tuh present tu pn kasut tuh tinggi ckit..aku terpakse pkai utk present...first time kt sn aku pkai kasut tinggi nk present ala tak rmai org present la katakn so aku blasah je la..and kali terakhir aku present kt c2..so aku nk wat yg terbaik...hmm lutut aku masih tak baik jgk..pastu aku blk kl blk...niat kt hati nk sruh la ayh or adik aku tlg urutkn..tp hmm takde la nmpknyer...aku merana sakit sowang2...kata nk urut tp ckp je la..aku pun malas la nk sruh tlg urut byk kali..kang ckp byk kali nnti ckp ape plak..so aku diam la...menangis sowang2...sbb rse cm takde spe nk ambk kish pasal dri aku..yelah spe la aku ni kn..aku kn jht.. sbb tu cm takde spe nk ambk kish...tp tak pe la..hdup perlu diteruskn...hmm smpi arini still sakit lg lutut aku..dh masuk 4-5 hari aku skit lutut...td aku g cri kt tenet nk tgk petua or ubat ape2 utk sakit lutut...pastu aku ade bce kt stu web nie..

ayat 78-79 surah yassin baca "dr Yuhyil Wahiya..."

- tulang patah

- sakit sendi

- sakit lutut

kepada sape2 yg mengalami sakit tulang atau sendi ke lutut ke bleh la amalkn doa ni..
insyaALLAH sembuh dgn izin ALLAH..selain dr kita mkn ubt-ubtn ya...

6 comments:

  1. hanna...nape xcite kat aku pun??
    ciannye ko..hrmm...sakit teruk sgt ke??
    ajak la family ko g x-ray...
    mane tau ade patah ke, terseliuh ke lutut tu...check la blk..bahaya tau...xpun time ko selalu g hospital tu amik la kesempatan check lutut sekali...cite la kat ayah or brother ko.mne tau diorg tau nk kurang kn..ko letak la salonpas ke bg berangin sikit...

    ReplyDelete
  2. thks ambk berat pasal aku...family aku pn wat bdoh je...dieorg tak ambk tau pn...td aku g jln pn still sakit ag kaki aku...tu la..ingt nk g scan gak tp tak tau cmne...

    ReplyDelete
  3. hanna...ko g la hospital or klinik..ko kne gak bg tau family ko...kalo x nnti lg b'tmbh teruk...
    ko pun jrang nk kol n sms aku skrg..fine ar!da xnk kongsi cite ngn aku....

    ReplyDelete
  4. ok gak tuh..skrg dh kurang ckit..cuma ade ckit2 ag la skit lutut aku nie..bkn tak nk kol..tak nk kaco kehidupan berumah tangga..hahaha

    ReplyDelete
  5. untuk hilang sakit lutut dan sendi, parut, luka, kebas dan lenguh dengan berkesan sapu minyak DABUS Aromaterapi 3-5 kali sehari. sakit anda beransur hilang dalam masa 2-5 hari.

    ReplyDelete

why don't you leave a comment for me? i love to hear from you..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...